Italian Seaside Villa

  • Type : Villa
  • Surface : 1,200 sqm approx. + park
  • Work : Global renovation
  • Location : Lerici | Italy
  • Style : Contemporary



The residential complex of the Villa consists of various buildings that were built at different times. The older buildings of this complex date back to the late 1700s and still retain the architectural features typical of old Ligurian houses, being built with stone walls, small windows and the roof in chestnut wood.

Around the villa a park of 3,000 sqm in typical local style with cypress and olive trees. On the west side of the park, there is a lookout on two levels, one being partially covered facing out onto the amazing Gulf of Poets, which from the village of Lerici arrives to the village of Portovenere.

The building complex is currently being restored with approval from the Ministry of Cultural Heritage and Environment.